FIATFORUM.eu  

» Site Navigation
» General
 > Home
 > Forum
» FIAT Boards
» Service
 > Sell
 > Buy
 > Shop
» Paypal
PLEASE DONATE!

If you like FIATFORUM.eu, and would like to give something in return, please make a donation. Your donation will be used to pay for hosting service, domain & maintenance costs only!

THANK YOU!

Select your donation amount and then press the Donate button.

» Info
» Partners
Partner Site
Partner Site
Partner Site
» Clock
» Online Users: 35
4 members and 31 guests
BladeRunner, kecka, Mirda2006, stilous
Most users ever online was 347, 29-05-2005 at 07:47.
Reply

Thread Tools Display Modes
(#586)
Old
bohys's Avatar
bohys Offline
Amateur

17-07-2010, 10:46
Kubo, neměl jsem problém s palivovým čerpadlem,ale auto jsem koupil se špatnou ŘJ motoru, byl v ní studený spoj, takže jednotka občas odblokovala imobilizér a občas ne. Nakonec se to bloklo úplně a vyřešila to její výměna. Od té doby vše funguje bez jediného zaváhání... (ťuk,ťuk na dřevo)

Bravo 1.4 T-Jet 120k
Reply With Quote
(#587)
Old
Kubas's Avatar
Kubas Offline
Amateur

18-07-2010, 18:42
OK Hlavně že to dobře jezdí.... Mrzí mě, že s tím Tomby mám problém, protože moje nadšení T-jetem trvá i po 40tkm a chválím to kde můžu....

Bravo T-Jet Emotion, Stilo MW JTD Dynamic
Reply With Quote
(#588)
Old
TOMBY's Avatar
TOMBY Offline
Elite

18-07-2010, 19:06
Naš bývalý 88kW T-Jet v Emotionu byl také super. Nemohl jsem si jej vynachválit.
Přeci jen 110kW T-Jet se SPORT tlačítkem, které přidává cca 20 Nm a rychlejší odezvu na pedál je jiná zátěž atd. Zítra maže na servis fešák.
Nejlepší je, že v zimě jsem byl zachraňovanej já benzínem při zamrznutí nafty a v létě naopak zachraňuji já

FIAT --->>> First In Automotive Technology

Fiat Bravo II 1.9MJT 120hp Dynamic šedá techno, dodělaný tempomat (manželka new Bravo 1.4 T-Jet Sport)
Reply With Quote
(#589)
Old
Bravo2's Avatar
Bravo2 Offline
Insider

18-07-2010, 22:44
Opět zatuhlo řazení a auto jde ve středu do servisu.............už mě to začíná docela štvát.

(při studeném startu jde řadit hoooooooooooooooodně špatně...........po zahřátí motoru to trošku povolí)

Bravo II 1.9 120k BLACK
Reply With Quote
(#590)
Old
Bravo2's Avatar
Bravo2 Offline
Insider

19-07-2010, 21:43
Auto je v servise (místní servis)..............nedalo se s tím řadit. Chová se to zvláštně a vypadá na zavzdušněnou spojku a nebo je spojka KO (přítlačák)........zítra budu vědět víc. Pokud to bude spojka tak to bude ranec...........mam najeto 50 000 km

Bravo II 1.9 120k BLACK
Reply With Quote
(#591)
Old
TOMBY's Avatar
TOMBY Offline
Elite

21-07-2010, 22:44
Tak náš Sport je doma uzdravený. Na závadě byly uvolněné 2 piny v konektoru do řídící jednotky motoru. Odmazány chyby.
Auto najelo od pondělka skoro 400km a vypadá to v pohodě.

Fiat Bravo II 1.9MJT 120hp Dynamic šedá techno, dodělaný tempomat (manželka new Bravo 1.4 T-Jet Sport)
Reply With Quote
(#592)
Old
Kubas's Avatar
Kubas Offline
Amateur

22-07-2010, 17:26
to rozdrbali když to opravovali minule, ne?
Jinak máš fakt smůlu (jestli tě to utěší....)

Reply With Quote
(#593)
Old
TOMBY's Avatar
TOMBY Offline
Elite

22-07-2010, 18:09
To asi ne. Vůbec na nic takového nedošli. Teďka to bylo ve Fiatu u Globusu v Brně. Tam jsou na elektriku fakt dobří. Na mé naftě mi dělali tempomat od pinů až k volantu.
Smůlu...ani ne. Už s Pandou jsem nedojel z Prahy kdysi, ale ostatní kamoši mají s autama větší problémy a to jsou slavní koncerňáci :-)

Reply With Quote
(#594)
Old
Bravo2's Avatar
Bravo2 Offline
Insider

29-07-2010, 13:49
Takže k mojí spojce...........opět je to spojkový váleček ( jednou už měněný pro neustálé cvakaní) tentokrát se špatně vrací a proto mi jde špatně řadit. Opravilo se to velmi snadno, ale do budoucna se bude muset vyměnit......Spojkový pedál se vzal do ruky a povytáhl se nahoru a tím se spojkový váleček uvolnil a dál funguje jak má..........po konzultaci s fiat servisem mi bylo řečeno, že spojkový váleček je z plastu a při tak extrémních teplotách co v poslední době jsou se může stát, že plast začne dělat problém....ještě prý i ložisko by mohlo být vadné........

Jinak mi zase začal cvakat při sešlápnutí pedálu:-(

Bravo II 1.9 120k BLACK

Last edited by Bravo2 : 29-07-2010 at 13:51.
Reply With Quote
(#595)
Old
Milos Offline
Newbie

Oil pressure ... - 09-08-2010, 20:13
To all:

Srdecne vsechny zdravim,

dnes se mne stala zajimava zalezitost. Ve spechu jsem dnes couval do garaze rychleji, nez bezne a prudceji jsem zastavil zadnima kolama na drevenem hranolu, kteryzto jako doraz v garazi mam. Na displeji mne v tom okamziku problikl napis:

"Oil pressure low"

"Engine stop" a motor okamzite zhasl.

Zustal jsem celkem vydeseny, nez jsem si uvedomil pricinu tohoto stavu. Pri prudkem zastaveni Brava na dorazovem hranolu putoval olej setrvacnosti do zadni casti olejove vany a na okamzik cerpadlo "cuclo" luft. Jine vysvetleni nemam. Po nastartovani a jizde bylo vse OK.

Olej mne menili v servise a nalili ho neco malo pod 1/2 rozmezi mezi ryskami na olejove tycce. Tato uroven je stala i po najezdeni cca 5000 km. Bravo mne olej "nezere" a bezne vydrzi cca 13 000 km prakticky na stejne urovni.

Nabizi se otazka, jestli pri uvedene urovni oleje nemuze tento stav nastat i v ostre zatacce pri vyssi rychlosti, kdy odstrediva sila tlaci olej na nekterou ze sten olejove vany. Za takovych okolnosti by mohl byt dusledek katastrofalni. U vsech predchozich automobilu (6), ktere jsem mel, jsem drzel olej na spodni rysce merne tycky a to z duvodu, aby nemohl pri uvedenych skutecnostech nastat stav, kdy se olej v techto pripadech dostane do styku s ojnici a timto mixovanim se zpeni a nastane pokles tlaku z duvodu zpeneneho oleje. Tak to doporucovala odborna literatura minulych let.

Zda se, ze u Brava toto neplati a je potrebne drzet hladinu oleje na horni urovni rysek. Olejova vana byva vzdy resena tak, aby tento poruchovy stav nemohl nastat za beznych i mene beznych okolnosti. Je mozne, ze konstrukcni reseni u Brava nepocita s kritickou situaci pri jizde vzad a zadna brzdici prepazka na zachyceni oleje tam v tom smeru neni. Rozhodne pri urovni oleje mezi ryskami by vzpominany jev nemel nastat.

Mate nejake zkusenosti v teto oblasti u Brava? Rad bych ziskal dalsi poznatky v tomto smeru.

Pekny den, Milos

Fiat Bravo 2 T-Jet 120 HP
Reply With Quote
(#596)
Old
TOMBY's Avatar
TOMBY Offline
Elite

09-08-2010, 21:12
Zajímavý úkaz. S tímto jsem se nesetkal na žádném voze, co jsem jezdil.
V běžném provozu by to nemělo nastat, protože při zatáčkách jde olej do stran po menší boční ploše, která dle mého nepustí tolik oleje do boků.
Při prudkém nárazu v tvém případě došlo k velkému přelití oleje na podélné stěně a díky množství, co tam máš, vzniklo toto. Konstruktéři zřejmě neudělali přepágky, které by nedovolily tento úkaz.
Takže je velice dobré, jak se motor ochránil a okamžitě vypnul.
Dávat tedy spíše více oleje.

Reply With Quote
(#597)
Old
Breki101's Avatar
Breki101 Offline
Amateur

10-08-2010, 19:23
Ahoj Milos,

mne sa to už stalo 2x, práve ked som cúval do garáže, kde mám mierny schodík pri vjazde, pridal som málo plynu a vypísalo mi to isté a zhasol motor. To isté sa pravdepodobne stalo aj tebe pri náraze na ten hranol ti poklesli otáčky a motor jednoducho "zdochol". Na rozdiel od starších áut to teraz máme aj s pípnutím a vypísaním na display Nerob si z toho ťažkú hlavu, určite to nieje žiadny problém.

Fiat Bravo2
Reply With Quote
(#598)
Old
Stilo1115 Offline
Amateur

10-08-2010, 20:19
Tak sem koukl i ke kolegům a nestačím se divit
Vrže pedál spojky?To samý se řeší i u stila.....
Kua proč takový problémy nevychytají už.
A stím olejem se mi to stalo zrovna neska..Couvu dokopce málo,málo plynu rychle pustím spojku a low oil preassure a zhaslo.

Jtd115
Reply With Quote
(#599)
Old
Milos Offline
Newbie

Olej... - 10-08-2010, 20:23
To: Tomby a Breki101,

diky za Vasi reakci. jsem rad, ze nejsem sam, komu se tento jev vyskytl. Taky myslim, ze se nejedna o zavadu, ale o rezim, s kterym nejak u Fiata nepocitali. Ja si sebou nevozim zadny olej, protoze vim, ze mne neubyva. Ale prece jenom se mne zda, ze by se mel olej, vzhledem k zminenemu efektu, drzet v te horni polovine mezi ryskami na merne tycce. Sranda je i v tom, ze kdyz jsem si v ramci garancni prohlidky nechal vymenit olej, tak mne zauctovali celou 4 litrovou krabici, ale ten skoro jeden litr, ktery zustal mne nedali. Jenomze tehdy jsem na garancce menil olej 2x za jeden den. Takze uz jsem nemel nervy se s nimi dohadovat. Dokoupim si jeden litr Selenie a zvysim o cca 5 mm hladinu, at je tam nejaka rezerva bezpecnosti.

Ostatni je na Bravu OK. Bez problemu. Trosku mne vadi, ze se neda vypnout pipani, kdyz si za jizdy rozepnu bezpecnostni pas. Je tam v menu regulace hlasitosti od 0 do 7. Ale piska to i pri nastaveni na 0. Mam takovy zvyk, ze kdyz nekde dojizdim na parkoviste, tak si pred zaparkovanim pas rozepnu, abych mel vetsi "volnost", a manzelce to piskani stale vadi.

Preji hezky vecer a jeste jednou diky za informace.

Milos

Fiat Bravo 2 T-Jet 120 HP
Reply With Quote
(#600)
Old
Kubas's Avatar
Kubas Offline
Amateur

10-08-2010, 22:05
chlapi a nebude to náhodou tak, že ta hláška "oil pressure low" je naprosto nezávislá na hladině oleje (teda v tom případě o kterém píšete, jinak je samozřejmě jasné, že málo oleje nemůže dát požadovaný tlak....)

Tlak oleje je závislý na otáčkách a prostě když spadnou úplně dolů, tak úměrně tomu spadne i tlak.... Nehledal bych v tom vědu, prostě je to (jak už psal kolega výše) obyčejné chcípnutí motoru jen doplněné touhle hláškou....

Možná že když vám to chcípne na jedničku tak to napíše taky, co? (já to ještě nevyzkoušel, jsem velkej )

Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules